U subotu 26.05. “Udruženje poljoprivrednika i stočara Srbije” je osmu godinu za redom organizovalo manifestaciju koja u svom sadržaju ima takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša, kao i ocenjivanje kvaliteta kulena, sira, meda, rakije i vina. Predsednik i domaćin takmičenja je bio Svetozar Murgaški iz Čeneja.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada se kao i prethodnih godina odazvao pozivu organizatora i kao sponzor semenske robe uveličao ovaj događaj. Za razliku od prošlih godina, ovog puta smo se pojavili i kao ekipa u takmičarskom delu programa i to u kuvanju ovčijeg paprikaša, oceni kvaliteta sira i domaćeg kulena.

Ekipu je oformio regionalni predstavnik Instituta Vlada Paripović, a činili su je proizvođači iz Gardinovaca, inače naši dugogodišnji saradnici i rekorderi Titelske opštine.

Pomenućemo samo nekoliko imena poput Đorđa Bečelića – kapitena ekipe, Milorada Rackova – glavnog kuvara, Vasu Petkova i Radoslava Obrenova, koji su uz podršku ostalih članova ekipe zaslužni za osvajanje 3 pehara i tako se plasirali u sam vrh ekipa koje su se takmičile.

Posetile su nas brojne novinarske i TV ekipe, a događaj je svojim prisustvom uveličao i direktor Instituta, prof. dr Jan Turan.