NS SEME webU okviru jedne od najvećih turističkih manifestacija u zemlji, Gospojine, od 27. do 30. avgusta održan je 3. gospojinski „Poljofest“ u Novom Bečeju.

Opština Novi Bečej je u cilju razvoja i popularizacije poljoprivredne proizvodnje, pogotovu mlađim poljoprivrednim proizvođačima koji bi na taj način ostali na selu, odlučila da uđe u organizaciju ove poljoprivredne manifestacije.
Prošle godine je 38 izlagača iz svih sfera biljne proizvodnje i poljoprivredne mehanizacije iskoristilo priliku da predstavi u najboljem svetlu svoje programe na manifestaciji koja godinama okuplja više od 200.000 posetilaca.

Bilo je zastupljeno 9 semenskih kuća, 5 kuća iz oblasti hemije, odnosno hemijskih sredstava u biljnoj proizvodnji, a ostali su bili iz oblasti poljoprivredne mehanizacije, koja je i bila prioritet, jer je u tom periodu vrlo atraktivna nabavka poljoprivredne mehanizacije naročito za jesenje radove. Predstavile su se i tri novobečejske kuće: Vrebalov Agrar, Agroiličić i Zrnex. 

Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad po drugi put izlaže i nastupa na „Poljofestu“ i to ne samo u izlagačkom delu, već predstavnici Instituta uzimaju aktivno učešće u panel diskusijama koje se održavaju svakodnevno, a tiču se razvoja i unapređenja zakonodavstva, poljoprivredne proizvodnje i semenske proizvodnje, kao i saradnja sa EU.