U petak 27. maja završen je 89. međunarodni poljoprivredni sajam, najveća sajamska manifestacija u Srbiji i najveći događaj u oblasti poljoprivrede u regionu.

Sa ponosom možemo reći da je sajamski nastup Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, uspešno završen. Štand Instituta posetile su strane delegacije sa kojima su sklopljeni poslovni kontakti, ali i domaći partneri sa kojima Institut godinama sarađuje. Poljoprivredni proizvođači, koji su u velikom broju svakodnevno dolazili na NS seme štand, imali su priliku da dobiju savete od naših stručnjaka, kao i informacije o NS seme sortimentu.

Petog dana Poljoprivrednog sajma šampioni iz odbojkaškog kluba “Vojvodina NS seme” bili gosti na NS seme štandu. Institut već deset godina ima uspešnu saradnju sa OK “Vojvodina NS seme”, sa kojima zajedno opravdava slogan šampioni uz šampione, budući da je Institut ponovo akreditovao status instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju u trajanju od deset godina, dok su odbojkaši Vojvodine u proteklom periodu osvojili 7 titula, 4 kupa i 2 superkupa.

Vrhunac uspeha nastupa Instituta za ratarstvo i povrtarstvo na 89. međunarodnom poljoprivrednom sajmu je dodela najprestižnije nagrade Novosadskog sajma, a to je veliki šampionski pehar, koji je Institut osvojio i ove godine.

Zahvaljujemo se svim učesnicima Poljoprivrednog sajma i zaposlenima Instituta koji su dokazali da je poljoprivreda jedna od najbitnijih grana privrede i da je u ovim teškim vremenima Institut za ratarstvo i povrtarstvo, institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, u potpunosti spreman da obezbedi prehrambenu sigurnost svojoj zemlji i svom narodu.