U petak 26. maja završen je jubilarni 90. Međunarodni poljoprivredni sajam, najveća sajamska manifestacija u Srbiji i regionu.

Sa ponosom možemo reći da je sajamski nastup Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju uspešno završen. Koncept štanda je bio u novom ruhu i ove godine je zabeležen veliki broj poseta, kako poljoprivrednih proizvođača, tako i domaćih i stranih partnera sa kojima Institut godinama sarađuje. Takođe, NS seme štand posetile su i strane delegacije sa kojima su sklopljeni poslovni kontakti za buduće saradnje. Poljoprivredni proizvođači, koji su u velikom broju svakodnevno dolazili na NS seme štand imali su priliku da dobiju savete od naših stručnjaka, kao i informacije o NS seme sortimentu.

Vrhunac uspeha nastupa Instituta za ratarstvo i povrtarstvo na 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajamu je dodela najprestižnijih priznanja “Apsolutni lider kvaliteta Novosadskog sajma” i Velikog šampionskog pehara na svečanosti Veče šampiona. Pored pehara, Institut je osvojio 12 medalja, od kojih su tri velike zlatne, tri zlatne, četiri srebrne i jedna bronzana.

Zahvaljujemo se svim učesnicima Poljoprivrednog sajma i zaposlenima koji su dokazali da je poljoprivredna jedna od najbitnijih grana privrede, a da je Institut za ratarstvo i povrtarstvo lider u oblasti poljoprivredne nauke i proizvodnje u Srbiji i regionu.

 

Galerija fotografija