U četvrtak 20. oktobra u Privrednoj Komori Vojvodine održan je okrugli sto kojem su prisustvovali dr Afar Hacijev, predstavnik ministarstva poljoprivrede Azerbejdžana i predsednik nacionalne Asocijacije selekcionara i semenara i predstavnici pokrajinskih institucija.

Kako se Institut za ratarstvo i povrtarstvo, institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, u tradiciji dugoj preko 80 godina, bavi oplemenjivanjem i semenarstvom i ima preko 1.400 registrovanih sorti i hibrida, koji su registrovani i gaje se u 26 zemalja sveta, dr Hacijev prepoznao je veliki potencijal za saradnju Azerbejdžana sa Institutom. Predstavnik Azerbejdžana istakao je zainteresovanost za semenske proizvode, ne samo kukuruz nego i lucerku i soju, a brend NS SEME je upravo prepoznat po kvalitetnom semenu ovih biljnih vrsta, kako u našoj zemlji, tako i širom sveta.

Predstavnik Instituta na okruglom stolu, doc. dr Vuk Radojević, zamenik generalnog direktora Instituta pozvao je azerbejdžanske partnere da predoče svoje potrebe za semenskom robom i naglasio da će Institut za ratarstvo i povrtarstvo sa zadovoljstvom odgovoriti na njih.

Kako Institut za ratarstvo i povrtarstvo, institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju već ima uspešne saradnje sa mnogobrojnim kompaniijama u zemlji i svetu, nadamo se ostvarenju još jedne uspešne saradnje.