Drugi dan 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma obeležen je značajnim posetama, prijateljskim razgovorima, stvaranjem poslovnih prilika, sklapanjem poslovnih saradnji i, kao i uvek, veoma posećenim štandom Instituta i odličnim raspoloženjem domaćina i gostiju.

Jedna u nizu značajnih prepodnevnih poseta bila je poseta predsednika Privredne/Gospodarske Komore Federacije Bosne i Hercegodine, dr. Sc. Marka Šantića.

Kada je reč o saradnji Instituta sa BiH, možemo se pohvaliti dobrom poslovnom saradnjom i učešćem Instituta na značajnim manifestacijama širom Bosne i Hercegovine.

Poseta 40 đaka drugog razreda srednje Poljoprivredne škole iz Futoga unela je pozitivno raspoloženje i podsetila nas da je Institut naučna ustanova od velikog značaja za naše mlade, buduće stručnjake iz oblasti poljoprivrede.

Institut, kao velika naučna kuća, godinama organizuje i unapređuje programe edukacije i razvoja mladih naučnika, sa željom da se zajedničkim zalaganjem stvori najbolja baza znanja u oblasti agrara i iskoristi pun potencijal nauke.

Kruna današnjih prepodnevnih poseta štandu Instituta za ratarstvo i povrtarstvo bila je poseta NJ. E. ambasadora Ruske Federacije u Srbiji, g. Aleksandra Čepurina, koji je srdačno dočekan od strane domaćina, prof. dr Jana Turana, direktora Instituta.

U prijatnoj atmosferi razgovor je tekao u smeru produbljivanja postojeće saradnje, a kako je poznato, Institut dugi niz godina uspešno sarađuje sa Rusijom, čiji je interes kvalitetna semenska roba koju u ponudi ima Institut, a to je brend NS SEME.

Ali tu nije bio kraj značajnim posetama štandu Instituta. Za nas kao državni Institut, najznačajnija poseta je usledila u ranim popodnevnim satima, kada nam je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ukazala veliku čast obilaskom našeg štanda.

Predsednica Vlade bila je u pratnji ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede g. Branislava Nedimovića, predsednika Pokrajinske vlade g. Igora Mirovića, gradonačelnika grada Novog Sada g. Miloša Vučevića, generalnog direktora Novosadskog sajma mr Slobodana Cvetkovića i generalnog direktora JP “Srbijagas” g. Dušana Bajatovića.

Uspešno je završen i drugi dan 85. Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Naši stručnjaci će sa puno elana i energije odgovoriti na svako Vaše pitanje, a svim zainteresovanim posetiocima pružiće sve potrebne informacije i savete i u narednim danima, na štandu u Hali 1 Novosadskog sajma.

[do action=”fb-foto”]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10156580303469824.1073742214.56790329823&type=3&uploaded=58[/do]