Velika poseta je zabeležena na izložbenom prostoru Instituta za ratarstvo i povrtarstvo trećeg dana Poljoprivrednog sajma. Među značajnim brojem zainteresovanih posetilaca i poljoprivrednika, štand su posetile i delegacije u želji da se prodube saradnju sa Institutom.

Dan je počeo poslovnom posetom predstavnika Biološkog fakulteta iz Beograda. Tom prilikom potpisan je Sporazum o saradnji, kako bi ove dve institucije zajedničkim snagama, uz prednosti koje obe strane donose, unapredile poslovanje u oblasti poljoprivrede.

U želji da se ostvari i produbi saradnja, štand Instituta posetili su predstavnici Udruženja selekcija i semenarstvo – suncokret i kompanija Semagro i Driada iz Ukrajine.

Tom prilikom održan je sastanak kojem su prisustvovali prof. dr Jan Turan, direktor Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, dr Sanja Vasiljević, pomoćnik direktora za naučnoistraživačke poslove, kao i predstavnici Privredne komore Srbije i Ambasade Ukrajine.

Viktor Kiričenko, predsednik Udruženja selekcija i semenarstvo- suncokret, izrazio je zadovoljstvo što je došao na ovu manifestaciju kao gost Instituta, i želju da se ostvari odnos sa Institutom u cilju daljeg razvoja i unapređenja proizvodnje suncokreta.

Prof. dr Jan Turan je tim povodom najavio mogućnost saradnje za narednu sezonu, kako bi ove dve semenske kuće, zajedno sa kompanijama iz Ukrajine unapredile kvalitet i proizvodnju.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i generalni direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković su zajedno sa delegacijom nemačke pokrajine Baden Virtemberg obišli izložbeni prostor Instituta za ratarstvo i povrtarstvo i tom prilikom srdačno pozdravili direktora i predstavnike Instituta.

Treći dan Poljoprivrednog sajma za nas je završen uspešno. Uz svesrdnu pomoć i podršku stručnjaka sa Instituta, zainteresovani posetioci i gosti štanda bili su u prilici da dobiju sve potrebne informacije. Postali smo bogatiji za nove poslovne kontakte, prijateljstva i otvorili put budućoj saradnji.

 

[do action=”fb-foto”]https://www.facebook.com/pg/nsseme.ifvc/photos/?tab=album&album_id=10155490529554824[/do]