NS seme stiže do najugroženijih poljoprivrednika

Institut za ratarstvo i povrtarstvo, institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, učestvujući u brojnim humanitarnim akcijama, pokazuje društveno korporativnu odgovornost, ali pre svega brigu o poljoprivrednicima.

Tradicionalno, i ove godine pred setvenu sezonu, Institut je u saradnji sa Južnobačkim upravnim okrugom i Crvenim krstom Novog Sada donirao NS seme kukuruza, suncokreta i soje našim najugroženijim poljoprivrednicima sa teritorije Južnobačkog upravnog okruga, u vrednosti od 4 miliona dinara.

 

Institut uz svoj narod – zemlja koja ima svoje seme nikada neće biti gladna

Prof. dr Dragana Latković, predsednica Upravnog odbora Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, u izjavi za medije je istakla da je nauka temelj, a seme proizvod Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, kao i da je veliko zadovoljstvo da naše seme dopre do naših ratara, jer Institut između ostalog postoji zbog njih.

Ova donacija obezbediće najugroženijim poljoprivrednicima sa malim gazdinstvima sigurnu setvu i stabilnost, jer je u ovim vremenima proizvodnja hrane najvažnija.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo će uvek stajati uz svoju zemlju i svoj narod, jer zemlja koja ima svoj Institut i svoje seme nikada neće biti gladna, istakla je prof. dr Dragana Latković.

Sekretar Crvenog krsta Novog Sada, dr Dragan Lazić u izjavi za medije je izrazio zahvalnost Institutu za ratarstvo i povrtarstvo zbog pokazivanja društvene odgovornosti i istakao da zajednička saradnja Instituta i Crvenog krsta traje dugi niz godina.

Uz podršku Južnobačkog upravnog okruga biće podeljen semenski materjial proizvođačima koji imaju male posede u prigradskim naseljima.

Donirano je NS seme hibrida kukuruza (609 sj), NS seme hibrida suncokreta (440 sj) i NS seme soje u količini od 3700 kg.